8 maj 2021
10:30

Onsala BK

Referat: IFK Fjärås - Onsala BK

Vår första tävlingsmatch i seriespel är avklarad och kunde inte sluta på ett bätre sätt, 3 poäng!
Det var ett förväntansfullt, nervöst och spänt gäng (både spelare och ledare) som samlades uppe på Ögärdet denna fantastiska lördagsförmiddag.
Bristen på träningsmatcher inför seriepremiären gjorde att det till viss del var ovisst hur vi skulle stå oss när det väl kom till att möta andra lag. Det speglades i att vi i flera situationer på egen planhalva agerade lite virrigt och ostrukturerat i försvarssituationer men det vägdes upp med en härlig frejdighet och uppoffrande spel. Vi var bra på att stressa motståndarna högt upp i planen och på så sätt få dem att göra misstag. Att ha en målvakt som bland annat gör fantastiska reflexräddningar ger också en trygghet och extra energi.
Vi tar ledningen med ett 1-0 efter ungefär 10 minuter i första halvlek och lite av nervositeten släpper.
I andra halvlek lyckas Onsala göra två mål och det känns lite tyngre men vi försöker pepp(r)a igång varandra inför tredje och sista halvleken.
Ett aggresivt Fjärås lyckas i tredje halvleken vaska fram flera fina chanser som till slut ger frukt i ett kvitteringsmål. Ett härligt stöd vid sidan om planen lyckas till slut även pepp(r)a fram laget till ett segermål. Fjärås har vänt på pannkakan!

Härligt att vilja finns där och kämparglöden att inte ge upp!

Vi tackar Onsala för ett fint och bra motstånd!